РЕГИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Седмицата на четенето в СУ”Св.Паисий Хилендарски” с.Абланица, стартира с интересна тематична изложба и разнообразни дейности по класове, подчертаващи важността на книгите и четенето. Всрки четящ човек е убеден в безкрайната стойност на книгите. Те ни пренасят в прекрасни светове, отварят ни врати и ни карат да мечтаем. Докато ги има- ще ни бъде!

 

 

 

 

По повод регионалната седмица на четенето, днес – 20.11.2023 г. от 14.10 часа  в СУ „ Св. Паисий Хилендарски“ се проведе мероприятие в чест на 230 години от рождението на Неофит Рилски. Ученици от 8 и 10 клас представиха тематични презентации пред ученици и учители от обединението по български език и литература. Гости на проявата бяха г-жа Зейнеп Топова и г-жа Недретка Панева от обединението по природни науки.

Презентациите включваха интересни материали за живота и делото на Неофит Рилски като духовник, просветител, учител. Една от най-ярките фигури в българската история.

Учениците Сейди Башов, Алек Мейзинев, Сейди Чивилиев – от 10 клас и Елзет Топов, Едвин Ханьов от 8 клас се бяха подготвили отлично. Всички презентации бяха издържани и представени емоционално.

След презентирането бе проведена кратка дискусия по темата, в която взеха участие ученици и учители. Всички присъстващи изразиха задоволство от това, което наблюдаваха и поздравиха учениците.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *