Национална програма – “Заедно за всяко дете – 2018 г.”

Родители, учители, ученици – ръка за ръка в учението,   творчеството и труда!

Модул „Добри практики за взаимодействие на образователните институции с родителите“

  1. Сълзета Зейнева – председател;
  2. Калинка Гайтанинчева – координатор;
  3. Илвие Кокударева – член;
  4. Надя Бекярова – член;
  5. Гюлфие Ариф – член

Представяне на програмата – тук.


УЧАСТИЕ НА УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ В ИНТЕРАКТИВЕН,  ИМПРОВИЗИРАН СЪДЕБЕН ПРОЦЕС В РАЙОНЕН СЪД – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

На 16 април 2019 година от 15:00 часа  в Районен съд гр. Гоце Делчев се проведе дейност по проект „ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ“ на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица. Благодарение на сътрудничеството между Районния съд и училището в Абланица мероприятието бе на много високо ниво и предизвика задоволство и одобрение от всички присъстващи.

Участници в импровизирания съдебен процес бяха ученици от гимназиален етап с трайни интереси към правото и юридическите институции. Участието на родители и учители допринесе също за реализиране целите на дейността в пълнота. Педагогическият съветник  и главният учител в  училището, като част от екипа по  проекта имаха пряко участие, съвместно с учениците.

16 април  е Ден на Българската Конституция и празник на българските юристи и съдебни служители. По повод професионалния празник на всички работещи в сферата на съдебната власт ръководството на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица, клуб „Към Европа без тютюнев дим, алкохол и наркотици. Децата на Абланица с признателност към Вероника Герин“ и училищната общност отправиха поздравителен адрес в знак на благодарност и пожелания за творчески успехи.

Учениците бяха очаровани от помощта на Председателя на Районния съд и нейния екип, както и от подаръците, които получиха – грамота за всеки участник и Конституцията на  Р. България.

Мероприятието приключи с удовлетворение от двете страни и с пожелания за бъдещи съвместни инициативи.